Шановні колеги!


Вітаємо викладача біології та екології Палій А.В. з абсолютною перемогою у Всеукраїнському конкурсі на кращий екологічний проект « Збережемо землю для наступних поколінь». Учнівський проект « Чи може людина жити в гармонії з природою?» виконаний під її керівництвом зайняв 1-ше місце.
Адміністрація , колеги.

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Оголошення!


Шановні випускники з 06 лютого розпочнеться реєстрація на Зовнішнє Незалежне Оцінювання 2018 року та триватиме до 31 березня. Потурбуйтесь про те щоб Ваша реєстрація пройшла успішно.
Адміністрація.

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Кухар - творча професія, яка пов’язана з приготуванням їжі розвивалася разом з цивілізацією. Як тільки печерні люди приручили вогонь і стали смажити м'ясо на вогнищі, вони швидко з'ясували, у кого з одноплемінників мамонт виходить смачнішим і соковитішим, та стали тільки йому довіряти цю важливу місію. Так народився перший кухар. Про перших професіоналів, що заробляли таким ремеслом на життя, свідчать позначки грецької цивілізації на острові Крит 2600-го року до н.е.

Від покоління до покоління передавали люди досвід приготування їжі. Вони дбайливо зберігали всі традиції, пов'язані з їжею, розуміючи, що їжа - основа життя, здоров'я і благополуччя, виховання дітей.

При королі Людовику XIV відчула підйом кухарського мистецтва і Франція, і з того часу  ці європейські країни постійно змагаються за лідерство у сфері кулінарії. У розвитку кухарського мистецтва брали участь не тільки професійні кулінари, але і багато вчених, філософів, державних діячів.  Відомо, що винахідниками нових страв були великі кардинали Рішельє і Мазаріні. А Мішель Монтень написав книгу "Наука їжі". Навіть зараз в італійських  ресторанах популярними є страви, що винайдені композитором Россіні.

У часи Київської Русі кухарі знаходилися в служінні княжих дворів і багатих будинків.

Наші кухарі свято зберігали традиції народної кухні, яка служила основою їх професійної майстерності, про що свідчать найдавніші писемні пам'ятки "Домострой" (XVI ст.), "Розпис до царських страв" ( 1611-1613 рр.), столові книги Патріарха Філарета та боярина Бориса Івановича Морозова, витратні монастирські книги тощо. У них часто згадуються народні страви: юшки, каші, пироги, млинці, киселі, кваси, меди.

Важко знайти людину, яка б зовсім не любила солодке. Кондитер - це професіонал, який створює кондитерські вироби (цукерки, карамель, шоколадні вироби, торти), десерти і випічку. Майстри з приготування солодощів високо цінувалися у всі часи. А рецепти знаменитих страв зберігалися в суворій таємниці, їх передавали від батька до сина, завдяки чому створювалися цілі династії знаменитих кондитерів.

Кондитер - це фахівець,який повинен вміти виготовляти різні види тіста за заданою рецептурою, випікати і прикрашати продукцію.

Кулінарія – джерело вічного натхнення. Тут відбуваються справжні відкриття і чудеса, а кулінар – це, в першу чергу, творець. Творець  прекрасного, смачного та привабливого. Він винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити. А для цього кухарям та кондитерам необхідно володіти такими якостями: розвинуте зорове та нюхове сприйняття, гарний смак, творча уява, фізична витривалість, гарна зорова і образна пам'ять, довготривала словесно-логічна пам'ять, терплячість, спостережливість і доброзичливість.

Професіям "кухар" та "кондитер"  навчають у Державному навчальному закладі «Вище професійне училище № 7 м Вінниці». Для отримання необхідних знань, умінь та навичок юнаки та дівчата залюбки переймають їх від справжніх майстрів цієї справи -  викладачів спецтехнології,  майстрів виробничого навчання. Для цього в училищі функціонує сучасно обладнана матеріально-технічна база, яка відповідає новітнім державним стандартам.

Активно і цікаво проходять уроки теоретичного і виробничого навчання у просторих світлих кабінетах та лабораторіях, де учні навчаються готувати кулінарні страви, відпрацьовують елементи сервірування столів, вчаться порціонувати і оформляти. Також, працює  гурток  "Кулінар"

Учні училища щорічно займають призові місця в обласних  конкурсах фахової майстерності з професії «Кухар» та «Кондитер». По завершенню курсу навчання учні здобувають кваліфікацію: "кухар"  - 3,4,5 розряду та "кондитер" - 3,4 розряду. Випускники училища працюють на багатьох закладах громадського харчування нашого міста.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Меню

Зараз на сайті Online: 

На сайті 65 гостей та відсутні користувачі

Статистика відвідування:

Останні новини:

«Шляхи мотивації ...

    ...

ДПА з української мови і ...

Швидко пролетіли роки навчання і ось випускники ...

Семінар-тренінг "Агресія ...

4 грудня 2017 року відбувся семінар методичної ...

Правові дебати як форма ...

У нашому неспокійному суспільстві, коли люди ...

Вхід | Реєстрація

Scroll to top